Stubbe brugte biler

Biltyper

Hvilken biltype passer til dig? Find dit svar her!

Er du i tvivl om alle de forskellige biltyper, der findes i verden? Hvis svaret er ja, så skal du bare læse med her. Vi har nemlig samlet et overblik over 11 forskellige biltyper. I dette blogindlæg vil vi dykke helt ind i bilverdenen og udforske, hvad de forskellige biltyper hver især kan tilbyde dig, og hvordan de bedst muligt kan opfylde dit behov. Dermed kan du træffe den bedste beslutning for dit valg af bil.

Cabriolet

Cabriolet er en biltype, hvor taget kan foldes ned eller fjernes. Det giver mulighed for at køre “åbent”, hvilket især er rart om sommeren. I bilen er der typisk plads til fire-fem personer. Cabrioleten findes både med hård og blød top. Når toppen/taget foldes ned, tager det noget plads af bagagerummet.

Folk anvender også det engelske ord “convertible”, mens andre bruger forkortelsen “cabrio”. Bare så du ikke bliver forvirret, når du hører de to forskellige ord.

Biltyper

Coupé

En coupé er en biltype til dig, der leder efter en mere sporty bil. Bilen passer perfekt, hvis du ikke har det helt store bagage med, da den har en afskåret taglinje. Det er helt op til dig selv, hvad du foretrækker og kan fylde i bilen – men en coupé er typisk bedst til dig, som pakker let og ikke skal have mange passagerer eller deres bagage med.

I coupéen er der god plads til to personer, men på grund af den skrånende taglinje er der nok bedre plads til dine børn på bagsædet end dine venner højere end 180 cm.

Biltyper

SUV (Sport Utility Vehicle)

SUV'en er en biltype, som har en suveræn evne til at klare kørsel i forskellige terræn. Bilen giver en behagelig siddeposition, da den er høj og har en god frihøjde, hvilket giver mulighed for bl.a. nemt at køre i ujævnt terræn. En SUV tilbyder også masser af plads til både passagerer og bagage, og den er oplagt til dig, hvis du leder efter en rummelig og robust bil. Et eksempel på en SUV er vores Toyota RAV4, hvor du virkelig får en lækker SUV.

Biltyper

Crossover

En crossover er en blanding mellem en SUV og en almindelig bil. En crossover er designet mere afrundet, og frihøjden er typisk højere end en almindelig bil. Crossoveren har også typisk en høj siddeposition ligesom i SUV’en. En crossover-bil har dog ikke de samme kræfter eller træk-evner som en SUV.

Crossoveren er god til at køre, hvis du kan lide elementer fra SUV’en, da crossoveren også giver et bedre og højt udsyn. Dermed er den komfortabelt for dig, som har brug for en biltype med masser af plads. Tjek eksempelvis crossoveren Toyota Yaris Cross ud.

Biltyper

Hatchback

En hatchback en biltype, som især er meget kendt på grund af sit praktiske design, der inkluderer en stor bagklap, som åbner op og dermed giver adgang til bagagerummet. Selvom den er mindre end en stationcar, er det en yderst populær biltype. Hatchbacken er ideel til at køre i byen på grund af sin nemme manøvrering, og den er samtidig nem at parkere i trange byområder.

En biltype som hatchback'en kan dog også give god plads ved at eksempelvis folde bagsæderne ned, som skaber ekstra plads til lidt større genstande som kufferter, hundebure eller cykler. Du kan eksempelvis opleve vores Toyota Corolla Hatchback.

Biltyper

Minibus

Minibussen, som navnet antyder, er ligesom en lille bus med plads til mindst syv personer. En minibus har for det meste en skydedør, der er med til at gøre det let for dig at komme ind og ud af bilen. Det er især en fordel, hvis du har en større familie eller er en større gruppe. Minibussen har en større størrelse end almindelige biler.

Disse biltyper er ret komfortable under kørslen for både passagerer og bagage. Minibussen er også god til længere ture på grund af den ekstra plads. Et typisk eksempel på en minibus kan være vores Proace Verso, som du kan se her.

Biltyper

MPV (Multi Purpose Vehicle)

MPV-biler er designet til at være fleksible med pladsen og har den fordel, at de kan imødekomme forskellige behov. MPV'en er en kombination af en mindre minibus og en rummelig bil. Der er typisk plads til fem til syv personer. Du har også mulighed for at arrangere sæderne på forskellige måder alt efter dit behov. MPV’en er specielt velegnet til dig, hvis du har en familie, der har brug for ekstra plads. Du kan se et eksempel på en Proace City Verso her.

Biltyper

Roadster

Roadsteren er en biltype med plads til to personer. Roadster'en er en lille, sporty bil. Det specielle ved den er, at den enten kan have et tag, der kan tages af eller foldes helt væk, og det giver dig blandt andet mulighed for at køre med åbent tag og nyde køreturen. Roadster'en er ret sjov at køre i, da den giver dig en sportslig følelse, som også er en fordel for dig, der ønsker en mere eventyrlig køreoplevelse. 

Biltyper

Sedan

Sedanen er en mere traditionel biltype med et adskilt bagagerum. Denne biltype er god til kørsel på motorvejen, hvis du pendler eller kører længere ture, da de tilbyder en mere glidende kørsel, hvilket er rart for dig som fører. Selvom sedanen ikke har så meget plads som en stationcar, giver sedanen en vis komfort og fungerer fint for en almindelig familiebil eller en arbejdsrelateret kørsel. Tænker du, at en coupé er lige den biltype, du søger? Så kan vi anbefale den smarte Toyota Camry!

Biltyper

Shooting Brake

Shooting Brake-biltypen har en skrå bagende, og det kan reducere den tilgængelige plads til bagage i forhold til en stationcar. Denne type bil er en blanding af en sportsvogn og en okay rummelig bil. De er især attraktive for dig, hvis du ønsker noget anderledes og ønsker en mere sporty bil, som er sjov at køre i. Hvis du er en type, der ønsker en bil, som adskiller sig lidt fra de andre, så er en Shooting Brake lige, hvad du har brug for.

Biltyper

Stationcar

En stationcar er klart en biltype med mange fordele og er en af de mest populære på markedet. Stationcaren er populær på grund af sit store bagagerum og sin rummelighed. De er derfor meget eftertragtede blandt familier eller dig, der dagligt har brug for at transportere større ting, som cykler, hunde, børn, bagage m.m.

Der findes mange stationcars – du kan eksempelvis se vores Corolla Touring Sports her. Deres evne til at opfylde forskellige behov, gør stationcaren til en pålidelig og populær biltype på vejene.

Biltyper

Vi er klar til at hjælpe dig med den rette biltype

Vi håber, at du, efter at have læst dette blogindlæg, ikke længere er i tvivl om de forskellige biltyper. Dermed kan du nu træffe den bedste beslutning for dit valg af bil og kan købe en bil, der bedst kan opfylde dit behov. Skulle der være noget, du stadig er i tvivl om eller du sidder med nogle spørgsmål, så er du meget velkommen til at kontakte os.